Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar 4% din irlandezi refuză vaccinul Covid, cei mai ezitanți fiind tinerii arată un sondaj

Agerpres
Irlanda strada
Refuzul vaccinări Covid este în tendință descendentă în Irlanda, doar patru la sută din populație refuză să se vaccineze, potrivit ultimului sondaj de opinie. Sondajul Ipsos MRBI comandat de Irish Pharmaceutical Healthcare Association (IPHA) a constatat că numărul persoanelor care intenționează să se vaccineze sau care au primit deja un vaccin a crescut la 88%. Cifra de 88% – alcătuită din 63% care intenționează să se vaccineze și 26% deja vaccinați – este cu 13 procente mai mare decât procentul persoanelor care au declarat în ianuarie că se vor vaccina.

Între timp, numărul persoanelor care au declarat că intenționează să refuze vaccinul a scăzut de la șapte la sută în ianuarie la patru la sută în mai.

Numărul persoanelor nesigure cu privire la administrarea unui vaccin a scăzut, de asemenea, de la 18% în ianuarie la 7% în această lună.
Sondajul a constatat că ezitarea este cea mai mare în rândul tinerilor din grupa celor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Dintre cei 4% din totalul persoanelor care au declarat că intenționează să refuze vaccinarea Covid, proporția a fost cea mai mare în rândul acestui grup de vârstă, 9%.
În timp ce 7% în ansamblu au spus că nu sunt siguri cu privire la administrarea unui vaccin, în grupa de vârstă de 25 până la 34 de ani a fost de 12%.
Sondajul Ipsos MRBI a fost realizat prin intermediul a 1.002 interviuri telefonice pe un eșantion reprezentativ la nivel național de adulți în perioada 30 aprilie – 11 mai.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.