Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar circa 11% din amenzile aplicate de jandarmi au fost achitate anul trecut în Tulcea

Doar circa 11% din numărul total al amenzilor aplicate anul trecut de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea au fost achitate de contravenienţi, valoarea totală a sumelor plătite fiind de aproape 30 de ori mai mică decât cea a amenzilor constatate, se arată în raportul de activitate prezentat, miercuri, de reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Lucrătorii IJJ Tulcea au constatat anul trecut 1.335 de contravenţii, cu 53,2% mai puţine faţă de anul precedent, iar din acest total 148 au fost avertismente, iar 1.187 au fost sancţiuni în valoare totală de 667.750 lei.

"Din totalul amenzilor aplicate, 141 de amenzi au fost achitate în valoare de 22.475 de lei. (...) Cetăţenii au posibilitatea să conteste în instanţă sancţiunile contravenţionale. Pentru o parte dintre ele, instanţa a dispus înlocuirea amenzii cu măsura avertismentului sau, după caz, anularea acestor sancţiuni", a declarat miercuri,inspectorul şef al IJJ Tulcea, colonelul Ion Bordei, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că majoritatea sancţiunilor au fost aplicate în perioada pandemiei şi a amintit că legislaţia aferentă acesteia a fost contestată şi de Curtea Constituţională, aşa încât cetăţenii au obţinut în instanţă anularea unor sancţiuni.

Anul trecut, lucrătorii IJJ au avut 161 de misiuni de asigurare a ordinii publice, cu aproape 230% mai multe faţă de anul trecut, situaţie explicată prin necesitatea asigurării ordinii publice la punctul de trecere a frontierei din Isaccea, dar şi prin creşterea numărului de evenimente publice organizate în judeţ, pe fondul încetării stării de alertă determinată de pandemie.

Inspectorul şef al IJJ a apreciat faptul că în timpul evenimentelor publice numărul incidentelor a fost scăzut.

"Per ansamblu, pot spune că 2022 a fost un an plin, deosebit faţă de cei trecuţi, iar efortul nostru a fost deosebit, pentru că deşi avem o încadrare destul de joasă ca nivel faţă de anii trecuţi, am reuşit să facem faţă cu brio la toate misiunile", a afirmat Bordei.

Potrivit sursei, IJJ Tulcea are circa 77% din personalul necesar, dar la nivelul structurilor implicate în misiuni personalul este asigurat în proporţie de până la 70%, pe fondul pensionării şi al promovării unor lucrători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.