Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar patru dintre cei 17 pasageri ai microbuzului în care a călătorit bărbatul de 72 de ani din Galaţi, confirmat cu coronavirus, au fost identificaţi

CNN
coronavirus

Doar patru dintre cei 17 pasageri ai microbuzului în care a călătorit bărbatul de 72 de ani din Galaţi, confirmat cu coronavirus, au fost identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice derulate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a declarat, duminică, prefectul Lucian Avrămescu, anunță AGERPRES.

Microbuzul a făcut o oprire, iar din el au coborât pasageri şi la Brăila, a precizat prefectul judeţului Galaţi. Autorităţile le cer gălăţenilor, dar şi brăilenilor, să apeleze numărul de urgenţă al DSP Galaţi 0744630508, dacă au date despre persoanele care au călătorit cu microbuzul B-83-ZAD, care a plecat pe 29 februarie, la ora 12,15, din Gara de Nord Bucureşti, pe ruta Bucureşti-Urziceni-Buzău-Brăila-Galaţi.

De asemenea, pentru că nu au fost identificate toate persoanele cu care a intrat în contact bătrânul de 72 de ani, DSP Galaţi a decis suspendarea oricăror activităţi cu public, indiferent de numărul de persoane. Astfel, pe lângă spectacolul "Mamma Mia", programat să aibă loc la Sala Sporturilor în această seară, au fost suspendate toate spectacolele de teatru din această perioadă.

Decizie de maximă siguranță - Primul meci din Liga 1 care se va disputa fără spectatori pe Arena Națională! Fanii își vor primi banii înapoi

Totodată, prefectul Gabriel Avrămescu a anunţat că, începând de luni, medicii DSP Galaţi, depăşiţi numeric de cei circa 700 de gălăţeni aflaţi în autoizolare la domiciliu, vor fi ajutaţi de voluntarii organizaţiei Urban Volunteer Search And Rescue (UVSAR).

Potrivit preşedintelui UVSAR, Radu Murea, zilnic 15-20 de voluntari vor suna gălăţenii aflaţi în autoizolare la domiciliu, pentru a monitoriza starea de sănătate a acestora şi pentru a afla dacă sunt alte probleme, inclusiv dacă nu au pe nimeni care să le furnizeze alimente sau alte bunuri necesare.

DSP Galaţi a descoperit un al doilea gălăţean care nu a respectat condiţiile autoizolării la domiciliu, deşi acesta ar fi trebuit să rămână în casă cel puţin 14 zile, având în vedere că a venit din Italia, călătorind în acelaşi avion cu un bărbat din Cluj confirmat ulterior cu coronavirus.

Potrivit şefului IPJ Galaţi, Cornel Mototolea, care a preluat ancheta în acest caz, iniţial, bărbatul a răspuns telefonic celor de la DSP Galaţi, însă ulterior nu a mai răspuns. Conform şefului IJP Galaţi, bărbatul se află cel mai probabil în Italia, autorităţile române urmând să ia legătura cu cele italiene, pentru identificarea acestuia.

Întrucât gălăţeanul ar putea fi purtător de coronavirus şi a călătorit în ţară, acestuia i-ar putea fi întocmit dosar penal, a mai precizat şeful IJP Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.