Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dobândirea independenţei naţionale a deschis drumul modernizării accelerate a statului şi societăţii româneşti, tranmsite MS

gds.ro
ministerul sanatatii

Dobândirea independenţei naţionale a deschis drumul modernizării accelerate a statului şi societăţii româneşti, prin conectarea strânsă la valorile occidentale, afirmă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii într-un comunicat remis marţi presei cu prilejul Zilei Independenţei Naţionale, potrivit Agerpres.

"Dobândirea independenţei naţionale a deschis drumul modernizării accelerate a statului şi societăţii româneşti, prin conectarea strânsă la valorile occidentale. În România s-au construit tot mai multe spitale, iar învăţământul universitar medical s-a dezvoltat rapid, acoperind tot mai multe din nevoile de îngrijire medicală ale populaţiei. În 1874 a apărut prima lege sanitară din România, care conţinea şi un capitol de igienă publică, iar în 1910 a doua lege sanitară. S-au creat instituţii şi laboratoare de igienă publică iar starea de sănătate a populaţiei s-a îmbunătăţit", afirmă sursa citată.

Potrivit MS, prin obţinerea independenţei de stat România s-a afirmat ca un stat "dornic" să construiască instituţii moderne, puternice şi funcţionale, prin care starea de sănătate a populaţiei să fie îmbunătăţită, iar oamenii să aibă o viaţă mai lungă şi mai sigură.

"10 mai este o zi-simbol pentru istoria României: în 1866 Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ajunge la Bucureşti şi este încoronat domnitor; în 1877 Principele Carol I a promulgat proclamaţia Parlamentului din ziua anterioară privind independenţa statului român faţă de Imperiul otoman; în 1881 România era proclamată regat iar Carol I a devenit rege. Afirmarea independenţei de stat a reprezentat un pas esenţial pentru a face posibilă constituirea României Mari, în anul 1918. (...) La mulţi ani, România!", se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.