Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctor: 'În România doar 1% din operațiile pentru anevrisme, prin proceduri minim invazive'

doctor

În România doar un procent din operațiile pentru anevrisme sau disecții aortice sunt realizate prin proceduri minim invazive, în majoritatea cazurilor recurgându-se la operații clasice, în timp ce la nivel european numai 30% din operații sunt clasice, a declarat dr. Victor Costache, director al proiectului NextCARDIO.

Medicul Costache și-a propus, prin acest proiect de cercetare, să pregătească mai mulți specialiști la Sibiu, care să știe să opereze folosind tehnici minim invazive.

"În România doar 1% din intervențiile chirurgicale realizate în caz de anevrisme sau disecții aortice sunt făcute folosind proceduri minim invazive, în timp de 99% din tratament este realizat prin operații clasice. La nivel european, procedurile minim invazive sunt făcute la aproximativ 70% din cazuri și doar 30% sunt făcute prin operație clasică. Acest fapt se datorează în principal costurilor mari, dar și lipsei de cunoștințe și de specialiști. Prin urmare, cea mai importantă componentă a acestui proiect este diseminarea tehnologiei endovasculare în tratarea pe scară largă a întregii patologii vasculare'', a menționat directorul proiectului NextCARDIO, printr-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Citește și: Tot mai mulți români, loviți de sindromul EPUIZĂRII: La ce RISCURI se expun cei afectați

Început în toamna anului 2016, proiectul ''Cercetare de nouă generație prin asistență computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare — NextCARDIO'' are printre principalele ținte dezvoltarea la Sibiu a unui institut internațional de cercetare dezvoltat în cadrul unei colaborări internaționale, în special din domeniul medicinei minim-invazive.

"Susținut din fonduri europene, de la acest institut de cercetare sunt așteptate diferite prototipuri de instrumente clinice de diagnoză inovativă și inteligentă, gândite pentru administrarea și tratarea pe cale endovasculară a bolilor cardiovasculare. În plus, proiectul generic denumit NextCARDIO va genera și un studiu clinic privind aplicabilitatea endoprotezelor aortice de tip Multilayer Flow Modulator, dar și pe tema optimizării capacității acestora în tratarea disecțiilor aortice", se arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de circa 8,8 milioane lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă aproximativ 8,4 milioane lei. Perioada de implementare este de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 — 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.