Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctor infecționist, anunț care dă de gândit autorităților: Izolarea nu se face cum trebuie, sunt acum elevi care circulă peste tot

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Dr. Gheorghe Enache de la Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes", din București, spune că izolarea în cazul epidemiei de COVID-19 nu se face corect și în ciuda decizie autorităților de a închide școlile, elevii continuă să circule, anunță MEDIAFAX.

„Transmiterea aerogenă este foarte importantă şi avem exemplul Chinei care a făcut o izolare cum trebuie şi au scăpat, într-o lună şi jumătate două au scăpat de virus. Izolarea deocamdată nu se face cum trebuie, şcolile s-au închis şi deja elevii circulă peste tot, practic izolarea nu se respectă cum trebuie, adică stat în casă, asta se recomandă”, a declarat dr. Enache, medic primar boli infecţioase, doctor în ştiinţe medicale.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată .

Specialistul spune că infecția cu noul coronavirus nu ucide mai mult decât o gripă normală, persoanele în vârstă care au şi alte boli cronice asociate pot face, însă, complicaţii grave.

„Aşa cum într-o răceală sunt bolnavi care tuşesc, au rinoree, le curge nasul, şi febră, aşa se întâmplă şi aici, sunt bolnavi care au virusul, dar nu au niciun semn de boală, sunt bolnavi care au simptomatologie minimă, şi alţii care au o evoluţie severă, există aceste grade de evoluţie, nu trebuie să ne speriem”, explică medicul infecționist.

Experții recomandă ca persoanele care au simptome de gripă sau răceală, tuse, febră, dificultăţi în respiraţe, să rămă acasă și să sune prima dată la medicul de familie pentru a cere sfaturi, fără a merge din primul moment la unităţile de urgenţă.

„La spital tratamentul este unul simptomatic şi de susţinere, depine de starea în care este bolnavul, până la urmă principala complicaţie pe care o dă acest virus este o pneumonie interstiţială sau virală şi atunci tratamentul este de susţinere cu aparat de ventilaţie, dacă bolnavul este în stare gravă, de acolo vin decesele”, mai spune dr. Enache.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Sitalele din România dispun în prezent de aproape 3.000 de aparate de ventilaţie care asigură funcţia pulmonară şi de aproximativ 4.000 de paturi de ATI. 200 de aparate de ventilaţie au fost cumpărate de autorităţi în regim de urgenţă. Dacă nu vor exista foarte multe cazuri grave, această infrastructură este suficientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.