Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctorul Florian Robe, medicul de la Polizu acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut viu, trimis în judecată

MFE
polizu spital

Doctorul Florian Robe, medic ginecolog  la Maternitatea Polizu din București, acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut viu, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor săvârșită prin cruzimi și pentru fals intelectual.

 

Ancheta condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București a relevat că pe 24 aprilie 2019, o femeie a dat naștere prematur unei fetițe  la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului ginecolog. Cu toate că copilul prezenta semne clare de viață, medicul a declarat nașterea ca fiind un avort spontan, fără semne de viabilitate, refuzând să acorde îngrijiri medicale timp de aproape 14 ore, în pofida semnalărilor personalului medical.

După numeroase intervenții ale personalului medical, nou-născutul a fost transferat în secția de Neonatologie, unde a primit îngrijiri adecvate. Expertiza medico-legală a arătat că întârzierea în acordarea îngrijirilor medicale a pus în pericol viața copilului, având în vedere prematuritatea extremă a acestuia.

Medicul a pus un făt viu într-un sac, lăsându-l să moară

 

Procurorii susțin că acțiunile medicului au reprezentat o tentativă brutală și crudă de a pune în pericol viața copilului, fiind capabile să provoace suferințe fizice extreme. De asemenea, medicul a fost acuzat și de fals intelectual, pentru înregistrarea în documentele oficiale a unor informații necorespunzătoare adevărului.

Cazul a ieșit la iveală după ce o familie din Pitești l-a reclamat pe medicul Florian Robe, acuzându-l că a pus în pericol viața copilului. Tatăl a relatat că soția sa a avut complicații la naștere și a fost trimisă la Maternitatea Polizu, unde medicul Florian Robe a decis să facă un avort. După naștere, medicul le-ar fi comunicat părinților că copilul lor nu a supraviețuit și ar fi aruncat corpul într-un sac. Ulterior, o asistentă a auzit plânsul copilului și a reușit să-l salveze din sacul în care fusese aruncat.

Deși fetița a supraviețuit, ea se confruntă cu probleme grave de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.