Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctorul Tudor Ciuhodaru, despre mâncarea de sărbători: 'Combinația de grăsime şi alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave'

www.facebook.com
tudor ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru îi avertizează pe români în privința modului în care trebuie să mănânce! Ciuhodaru le recomandă celor care au ținut Postul Crăciunului să înceapă cu o mâncare ușoară, pentru a evita complicațiile digestive.

„După perioada de post, mai ales dacă aveţi afecțiuni cronice digestive încercați să reluați progresiv alimentația. Nu modificați medicația cronică în contextul în care vreţi să mâncați sau să beţi pentru că există riscul să dezvoltați numeroase complicații.

Nu dați startul la mesele copioase imediat, mai ales dacă ați ținut post. Această categorie ar trebuie să reia cu prudența alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmate de cantități mici de ciorbă, de friptură. Alimentatele trebuie reintroduse treptat. Puteţi începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociata unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia.

Nu uitaţi că există şi salate şi fructe proaspete şi că puteţi face o plimbare în aer liber, dacă nu, veţi avea de tras după excesul caloric din această perioadă.

După post, dacă nu vrem să ajungem la spital, să începem cu brânzeturi, salate şi alimentate mai puţin grase, în aşa fel încât tocăturile, prăjelile, carnea grasă să fie consumate în a doua etapă şi să dăm posibilitatea sistemului nostru digestiv să se acomodeze la acest aport caloric şi nu numai.

Combinația de grăsime şi alcool duce aproape întotdeauna la colecistite, pancreatite, cazuri grave şi nu chiar de Terapie Intensivă şi intervenții chirurgicale.

Să facem pauză între masă, să distanțăm la 30-40 de minute între felurile de mâncare, în aşa fel încât să nu fie toate dintr-o dată. Şi felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv.

Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic si in aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a declarat, la B1 TV, Tudor Ciuhodaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.