Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT: Adevaratele motive ale iesirii UDMR de la Guvernare

protocol usd-udmr

In martie 2014 PSD-PC-UNPR (n.r. USD) semnau un protocol de colaborare cu UDMR pentru a ii coopta pe acestia in coalitia de guvernare dupa ruperea USL. Acel protocol prevedea o colaborare intre UDMR si USD pana in 2016 dar cu conditia sa fie respectate anumite cerinte ale celor de la UDMR.

In protocol acestia cerea modificarea Constitutiei (n.r. fara a preciza exact modificarile dorite), crearea unei controversate linii de predare in limba maghiara la UMF Targu Mures, o lege care ar fi permis administratiilor locale sa arboreze steagul propriu pe instituii alaturi de cel national (ceea ce ar fi permis arborarea steagului Secuiesc), o regionalziare pe criterii care "sa tina cont de traditia, cultura si istoria diferitelor zone ale tarii", precum si sustinerea unor proiecte de investitii in zonele in care predomina minoritatea maghiara.

Insa majoritatea acestor proiecte nu au fost indeplinite: linia in limba maghiara de la UMF Targu Mures u a fost infiintata, negocierile cu ministrul Invatamantului Superior Mihnea Costoiu fiind un esec, legea care ar permite arborarea steagului Secuiesc treneaza in Parlament, despre regionalizare, revizuiri constitutionale, drepturi sporite si investitii nici nu mai poate fi vorba.

Inclusiv presedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat in conferinta de presa de joi ca retragerea de la guvernare inseamna si o intoarcere catre dorintele electoratului propriu, dorinte care desi asumate in acest protocol si de PSD nu au fost respectate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.