Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Document BOMBĂ de la DNA: procurorii îngroapă adânc probele colaborării cu DNA, în baza protocoalelor

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Citește și: Tăriceanu, trei întâlniri de taină cu Iohannis: se forțează spargerea Coaliției/ZVON

Curtea Constituțională a României anunță că parchetele și instanțele judecătorești sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI.

Jurnalistul Ionuț Cristache a prezentat, în cadrul emisiunii ”România 9”, un răspuns al Secției de Combatere a Corupției din cadrul DNA, un document, răspuns la o solicitare a unui avocat, în care se arată că procurorii vor pune la dispoziție actele de urmărire penală efectuate în baza protocolului cu SRI doar dacă sunt identificate foarte precis dosarul și actul prin care s-a efectuat colaborarea cu SRI.

Documentul ne arată că procurorii DNA au evidențe doar pe hârtie și este posibil ca în anumite cazuri, dacă avocații vor face contestație în anulare invocând faptul că cercetarea penală s-a făcut ilegal prin prisma faptului că SRI a intervenit, aceștia să nu le poată obține pentru că nu vor cunoaște exact care sunt situațiile în care s-a colaborat cu SRI.

Este posibil ca, în viitor, procurorii DNA să speculeze această situație și la anumite procese să nu poată fi admisă contestația în anulare pentru că nu se poate dovedi exact care a fost rolul SRI.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.