Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT BOMBĂ: oamenii de afaceri somează Coaliția să renunțe la naționalizare

certificat de urbanism
certificat de urbanism

Un document exclusiv intrat in posesia redacției noastre și adresat președinților partidelor aflate la guvernare confirmă îngrijorările mediului de afaceri privind dezbaterile unei legislații cu puternice accente de neconstituționalitate.

Așa cum am arătat încă de săptămâna trecută, instanța a invalidat abuzul administrației Capitalei privind eliberarea autorizației de construire pentru un centru oncologic privat, precedent periculos inclusiv pentru investițiile publice de acest fel.

Conștienți că riscul naționalizării proprietății private prin noul Cod al Urbanismului, Asociația Oamenilor de Afaceri cere atât premierului Marcel Ciolacu, cât și președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, în calitatea lor de conducători ai coaliției majoritare în Parlament. Să nu afecteze dezvoltarea României și să nu compromită finanțele Statului, și așa greu lovite de blocajul construcțiilor din București.

Textul scrisorii vi-l prezentăm mai jos:

"Vă scriem aceste rânduri din convingerea că doar dialogul intre factorul politic si mediul de afaceri poate genera politici publice benefice societății. Întrucât înțelegem și apreciem eforturile de asigurare a stabilității politice într-un mediu intern si extern turbulent, vă supunem atenției o problemă cu potențial dăunător major pentru mediul de afaceri din România, spre a cărei soluționare contăm pe implicarea Domniilor Voastre.

Din calitatea noastră de proprietari de afaceri, de oameni care asigură contribuții fiscale substanțiale bugetului național, avem certitudinea că parteneriatul cu Statul este singurul capabil să livreze acele formule corecte și legitime de acumulare și redistribuire pentru întreaga societate. Inițiativa, riscul și investițiile noastre, împreună cu puterea de muncă a angajaților noștri, contribuie zilnic la încasările ce finanțează educația, sănătatea, ordinea publică sau administrația.

În acest context, am constatat cu reală îngrijorare pericolul pe care prevederile existente în Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor îl reprezintă pentru mediul de afaceri și, implicit, pentru economia românească. Deși majoritatea membrilor nu au afaceri imobiliare, suntem conștienți de importanța și impactul acestui domeniu pe lanțul tuturor ramurilor industriale.

Drept urmare, apelăm la Domniile Voastre, rugându-vă să asigurați sprijinul politic necesar luării in considerare a amendamentelor propuse de mediul de afaceri în formula finală a proiectului de lege, care va fi adoptat de majoritatea parlamentară pe care, împreună, o conduceți. Doar un sector privat solid, care activează într-un cadru de reguli stabil, va asigura toate resursele necesare garantării echității și solidarității sociale, precum și accesului la servicii publice de calitate pentru toți românii."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.