Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărâre privind situația românilor blocați în Maroc

CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 30 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 109, cu următoarele prevederi:

1. Aprobarea repatrierii cetățenilor români aflați în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecție Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație, iar pentru punerea în executare a acestor prevederi se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM să întreprindă măsurile din competență.

2. Costurile aferente desfășurării activității menționate la pct. 1 să fie asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prin bugetele ministerelor implicate și prin Mecanismul European pentru Protecție Civilă.

Hotarârea integrală, AICI! (.pdf)

MAE a anunţat, marţi dimineaţă, că gestionează situaţia a 72 de români blocaţi în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre regat.

Românii ale căror curse au fost anulate au creat un grup de Facebook, unde numărul celor aflaţi în aceată situaţie este estimat la 50. Ambasada României în Regatul Maroc a solicitat deja celor care au dificultăţi să revină în ţară să contacteze reprezentanţa diplomatică.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de cetăţeni români (turişti) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Ambasada României la Rabat a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi la acest moment.

De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.