Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Cum se făceau jocurile în ANRP

anrp

STIRIPESURSE.RO vă prezintă rechizitoriul procurorilor prin care noul lot al celor implicați în restituirile de la ANRP au fost trimiși în judecată.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI

Horia Simu a privit ca pe o afacere obţinerea despăgubirilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată de DNA, alături de foştii deputaţi Marko Attila şi Cătălin Theodor Nicolescu şi alte cinci persoane.

"Inculpatul Simu Horia a declarat că a privit acordarea despăgubirilor de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor ca pe o afacere, iar nu ca pe o reparaţie acordată foştilor proprietari. În acest context a achiziţionat, cu plata în mai multe tranşe, la un preţ derizoriu faţă de adevărata valoare, drepturile litigioase deţinute de către Cojocaru Mihaela", se arată în rechizitoriu.

Procurorii mai susţin că, deşi inculpatul a declarat că la momentul achiziţionării drepturilor litigioase era mult mai interesat de restituirea în natură a terenului, acest fapt este contrazis de menţiunile efectuate în raportul de expertiză extrajudiciară, în care se evidenţia faptul că terenul nu poate fi retrocedat în natură şi se recomanda acordarea despăgubirilor în echivalent. În condiţiile în care a avut cunoştinţă de respectivul raport, Horia Simu ştia încă de la început că nu poate primi decât despăgubiri de la ANRP, ceea ce a şi urmărit, indică DNA.

"Totodată, inculpatul nu neagă faptul că s-a folosit de o 'portiţă' a sistemului acordării măsurilor reparatorii, cu privire la tratarea cu prioritate a cazurilor celor care suferă de boli grave, incurabile, depunând o adeverinţă care atesta doar o afecţiune temporară, care nu îl califica pe acesta să obţină o tratare specială a dosarului său. De asemenea, premeditarea soluţionării dosarului său cu celeritate prin intermediul acestui mecanism rezultă şi din depunerea unei alte adeverinţe medicale, la un interval de câteva luni, care confirma diagnosticul stabilit iniţial", se mai arată în rechizitoriu.

Omul de afaceri Horia Simu şi foştii deputaţi Marko Attila şi Cătălin Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată de DNA, alături de alte cinci persoane, într-un nou dosar ANRP, în care prejudiciul reţinut este de aproximativ 70 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.