Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Dovada implicării lui Traian Băsescu în campania lui Klaus Iohannis

În ultima zi a campaniei prezidențiale, Traian Băsescu a ieșit de la pupitrul Cotroceniului și a lansat celebrul îndemn: ”Băsiști, ieșiți la vot!”. Jurnalistul Cătălin Striblea prezintă o scrisoare pe care liderul PPE, Joseph Daul, i-a trimis-o lui Traian Băsescu, scrisoare în care îi spune că a jucat un rol crucial în victoria lui Klaus Iohannis.

”Șeful PPE, Joseph Daul îi atribuie lui Traian Băsescu un rol ”crucial” în alegerea lui Klaus Iohannis: ”unul dintre ultimele dumneavoastră acte ca președinte a fost crucial ca poporul român să aleagă calea democrației. ”  ”Apelul dumneavoastră în ultima zi de campanie, (…) a înclinat decisiv balanța în favoarea candidatului de centru-dreapta.”

Scrisoarea este un răspuns la teza tot mai des întâlnită că Ponta și Băsescu au jucat împreună. Nu știu dacă au avut o înțelegere sau dacă au bătut palma, dar sunt convins că au știut că își pot fi de folos reciproc. S-au potențat, au provocat un conflict care a acoperit toată scena politică. Ponta a vrut la Cotroceni, Traian Băsescu a dorit să fie liderul opoziției. Ceea ce s-ar fi întâmplat dacă Iohannis pierdea. Toată dreapta ar fi venit în jurul fostului președinte.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a avut mereu un plan de rezervă. Și în chestiunile mari, urmărite cu atenție in exterior, a făcut mereu declarațiile corecte, cum am mai spus. Când un drept fundamental al românilor a fost încălcat, Traian Băsescu a spus ce trebuie. Relația fostului președinte cu partenerii externi a fost corectă. El a jucat mereu după normele care ne-au fost impuse. Le-a promovat și le-a susținut. E chestiunea care i-a susținut mandatul enorm. Altfel, ar fi plecat mai demult. Altminteri, se vede acum, că e printre puținele lucruri care i-a rămas și de la care poate reconstrui. Sunt curios cum o va face.

P.S. Și pentru că am fost deja judecat în privința rândurilor de mai sus, ele se referă la momentul specific de care vorbim: noiembrie și votul din diaspora. În rest, rămâne cum am stabilit și scris”, scrie Cătălin Striblea, pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.