Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Guvernul a cedat în fața Gabrielei Firea: Primarul depinde acum doar de Consiliul General pentru a rezolva problema RADET - ELCEN

Gabriela Firea a câștigat meciul cu Liviu Dragnea pe fuziunea RADET cu ELCEN! Un document semnat de inclusiv de consiliera premierului Viorica Dăncilă decide că cele două entități pot fuziona sub o singură companie, Compania Municipală Energetică București S.A., doar dacă se va vota în Consiliul General la Municipiului București. Așadar, Gabriela Firea depinde de votul CGMB, unde a pierdut controlul consilierilor PSD.

Documentul este semnat de Sorin Ghiriță, administrator public, din partea PMB, Mihaela Triculescu, președinte ANAF, Doru Vișan, secretar de stat, din partea Ministerului Economiei, și Florinela Ciocăneală, consilier de stat în Guvernul României, parte din aparatul propriu de lucru al premierului Viorica Dăncilă.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

Citește AICI documentul

”În urma analizei efectuate de reprezentanții Primăriei Municipiului București, ANAF, Ministerul Energiei și a Guvernului României, s-au prezentat următoarele posibile acțiuni necesare asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a Municipiului București:

1. Primăria București va supune la vot, în ședința Consiliului General la Municipiului București, un proiect de hotărâre privind:

Citește și: Surpriză absolută! Schimbare radicală la Realitatea TV, de la 1 februarie

1.1. Confirmarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 67 din 28.02.2017 privind înființarea societății pe acțiuni Compania Municipală Energetică București S.A.

1.2 Delegarea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București - Ilfov către operatorul regional Compania Municipală Energetică București S.A.

Termen: 28.02.2019

Citește și: Liviu Dragnea și Guvernul dau înapoi! Cine a câștigat o luptă uriașă cu Puterea

2. În ipoteza în care până la data de 27.02.2019, creditorii RADET nu vor aproba un plan de reorganizare și vor propune prorogarea termenului pentru aprobarea planului există posibilitatea ca judecătorul sindic să considere inclusiv decizia de prorogare a termenului de aprobare a votării planului de reorganizare, drept vot negativ, cu consecința respingerii planului de reorganizare și dispunerea intrării RADET în faliment, PMB va iniția un proiect de hotărâre a Consiliului General cu privire la delegarea imediată a serviciului de producere, transport și distribuție a energiei termice către o altă entitate.

3. În caz de vot negativ (pct. 2), PMB va propune drept soluții alternative construirea de către Compania Municipală Energetică București S.A. de centrale noi prin investiții proprii.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

4. Planul de reorganizare ELCEN se va modifica corespunzător la propunerea persoanelor îndreptățite să propună modificarea în condițiile legii în funcție de soluțiile propuse.

5. În cazul în care se va delega serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice realizat în prezent de RADET către Compania Municipală Energetică București S.A. se vor urmări obiectivele menționate la punctele 3 și 4.

Citește și: Surpriză absolută! Schimbare radicală la Realitatea TV, de la 1 februarie

6. PMB va transmite o solicitare argumentată solicitând clarificări comitetului creditorilor ELCEN și administratorului judiciar referitor la decizia selecției unei case de avocatură de către ELCEN și va solicita reanalizarea acestei deciii în contextul planurilor de reorganizare a RADET și ELCEN.

7. Solicitarea PMB va fi analizată în ședința comitetului creditorilor ELCEN.”, se arată în documentul intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Liviu Dragnea și Guvernul dau înapoi! Cine a câștigat o luptă uriașă cu Puterea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.