Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT ISTORIC Papa Francisc, Patriarhul Ecumenic și șeful bisericii anglicane fac un apel URGENT pentru viitorul planetei

Capii bisericilor catolică, ortodoxă şi anglicană şi-au unit vocile în premieră marţi în cadrul unui apel "urgent pentru viitorul planetei", în perspectiva reuniunii COP26, relatează AFP şi Reuters.

Papa Francisc, patriarhul ortodox Bartolomeu al Constantinopolului şi arhiepiscopul de Canterburry, Justin Welby, "îi imploră pe toţi, indiferent de credinţă sau viziune asupra lumii, să se străduiască să asculte strigătul Terrei", scrie agerpres.ro.

"Trebuie să alegem natura lumii pe care vrem să o lăsăm generaţiilor viitoare. (...) În timp ce liderii lumii se pregătesc să se întâlnească în noiembrie la Glasgow, pentru a dezbate viitorul planetei noastre, ne rugăm pentru ei şi avem în vedere alegerile pe care noi toţi trebuie să le facem", scriu cei trei înalţi clerici, în documentul comun făcut public de Sfântul Scaun.

"Este un moment critic.Viitorul copiilor noştri şi viitorul casei noastre comune depind de el", conchid semnatarii.

Conferinţa mondială privind clima COP 26 la care se referă cei trei şi la care urmează să ia parte şi Papa Francisc este prevăzută pentru 31 octrombrie - 12 noiembrie la Glasgow, urmând să reunească zeci de mii de participanţi, ONG-uri, reprezentanţi ai societăţii civile, companii, media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.