Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Noua Lege a Pensiilor: acești pensionari vor avea parte de 2 creșteri în 2024

Guvern

Guvernul a finalizat noua Lege a Pensiilor, care va intra în ședința coaliției. Legea a fost deja trimisă și la Comisia Europeană, iar șansele pentru a primi ”undă verde” sunt foarte mari, tocmai de aceea Guvernul își face planuri și ar vrea să o treacă de Parlament până pe 20 noiembrie, urmând ca prima creștere a pensiilor să aibă loc la 1 ianuarie 2024.

NOUA LEGE A PENSIILOR

Conform proiectului de lege, unii pensionari vor fi mai norocoși decât ceilalți și vor avea parte de 2 creșteri în anul 2024. Prima creștere a pensiilor va avea loc la 1 ianuarie 2024.

Sigur este că de la începutul anului toate pensiile vor creste cu 13,8%. Doar că unii pensionari vor fi mai norocoși, până la sfârșitul anului 2024 vor beneficia de încă o creștere de pensie, în afară de cea generală din luna ianuarie.

Cum se vor calcula pensiile

Este vorba despre acele discrepanțe din înteriorul aceleași familii ocupaționale, cei care au iesit la pensie în ani diferiti, cu pensii diferite. După analizarea tuturor dosarelor, cei cu pensia mai mică vor fi aduși la nivelul celei mai mari pensii din categoria de pensii ocupaționale.

Mai exact, toate pensiile vor fi calculate după aceeași formulă, indiferent de anul ieșirii la pensie.

Spre exemplu, dacă cea mai mare pensie din domeniul construcțiilor este de 3000 de lei, dar sunt foști constructori cu pensie de 2000 de lei, pensiile mai mici vor creste pentru a nu mai exista diferențe în cadrul aceleiași categorii profesionale.

În momentul de față, proiectul de lege a fost trimis Comisiei Europene și se așteaptă răspunsul, dar există mari șanse ca ultima variantă trimisă să fie acceptată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.