Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT OFICIAL al procurorilor: Ce detalii le-a dat monstrul din Caracal pentru a-l aresta

Inquam Photos / Bogdan Danescu
gheorghe dinca

Tribunalul Dolj a aprobat cererea procurorilor de arestare preventivă pentru Gheorghe Dincă deoarece există suspiciuni rezonabile că a săvârșit faptele, iar lăsarea lui în libertate ar crea convingerea că astfel de infracțiuni pot fi proliferate. Dincă a spus instanței că este „un pic tulbure”.

Gheorghe Dincă a spus, sâmbătă, în fața instanței Tribunalului Dolj, că nu este de acord, și solicită instanței respingerea propunerii de arestare preventivă formulată de procurori, „arătând că este un pic tulbure”, informează mediafax.ro.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

„Deoarece din probatoriul administrat în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul Dincă Gheorghe a săvârșit infracțiunile de trafic de minori și viol, infracțiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani și pe baza evaluării gravității faptelor, natura relațiilor sociale înfrânte (privind libertatea persoanei), modalitatea concretă în care au fost săvârșite, perseverența infracțională ce denotă o periculozitate socială sporită a autorului sunt elemente de fapt ce determină aprecierea că lăsarea inculpatului în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică întrucât ar determina o stare de tulburare, de temere, de neîncredere în justiție a publicului sau chiar convingerea nedorită, că astfel de activități infracționale pot fi proliferate”, arată magistrații, în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Dincă.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Dolj, pentru a fi înlăturată starea de pericol, este necesară o „o ripostă fermă din partea autorităților”.

„Situația personală a inculpatului, vârsta la care putea să-și dea ușor seama de consecințele acțiunilor sale nu sunt de natură să conducă la luarea altei măsuri procesuale preventive”, mai spune motivarea.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

Gheorghe Dincă a fost, marți, la Curtea de Apel Craiova, unde urma să se judece contestaţia formulată la decizia de arestare preventivă.

Potrivit avocatului Bogdan Alexandru, bărbatul acuzat și-a retras contestația, iar prezența sa a fost necesară pentru acest lucru.

Citește și: Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu reacționează! ‘O să avem o nouă abordare’

Surse din cadrul Administrației Penitenciarelor au declarat că Gheorghe Dincă va ajunge la Penitenciarul Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, nefiind însă stabilită o zi când va fi adus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.