Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Patriarhul Ecumenic Bartolomeu îl recunoaște ca președinte ales al SUA pe Joe Biden: Ce i-a scris într-o epistolă

Facebook
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu Joe Biden

Dacă Papa Francisc l-a recunoscut pe Joe Biden drept președinte ales al SUA abia joi, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, i-a trimis o scrisoare de felicitare democratului încă de pe 9 noiembrie, numindu-l „președinte ales”.

În epistola sa, Patriarhul Bartolomeu amintește de „anii de prietenie” care-l leagă de Joe Biden și de „încântarea și mândria” că democratul a fost ales președinte.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Patriarhul Bartolomeu amintește de „anii de prietenie” care-l leagă de Joe Biden și de „încântarea și mândria” că democratul a fost ales președinte. „Bucuria şi entuziasmul provocate de victoria dumneavoastră electorală nu sunt doar nişte sentimente personale… Dar, dincolo de Patriarhatul nostru, sunt milioane de americani precum şi cetăţenii din întreaga lume liberă, cei cărora le oferiţi acum speranţă (aş putea spune cu convingere acest lucru) pentru viitor mai bun, unul în care să învingă valorile eterne şi-n idealurile omenirii civilizate”, mai spune liderul spiritual al tuturor ortodocșilor din lume.

Patriarhul ecumenic face referire, în scrisoarea sa, și la faptul că Patriarhia Ecumenică „a fost, de mulți ani, preocupată cu protejarea mediului înconjurător și problema schimbărilor climatice, așa că sărbătorește în mod deosebit inițiativele pe care sunteți pregătit să le asumați în această problemă urgentă, cu referire la aderarea la Tratatul de la Paris”.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

„Domnule Președinte, de vreme ce lumea anticipează așa de multe de la dumneavoastră, noi la Fanar – pe care l-ați onorat cu prezența – ne rugăm preaputernicului Dumnezeu să vă dăruiască putere, sănătate, inspirație și rezistență pentru a îndeplini așteptările tuturor. Cei care se uită la dumneavoastră sunt cei care însetează pentru libertate religioasă, cei care ale căror drepturi umane sunt încălcate, cei care tânjesc pentru libertate și justiției. Și sunt atât de mulți! Printre ei sunt și comunitățile istorice din Orientul Mijlociu, care aspiră la coexistență pașnică”, încheie Patriarhul Bartolomeu.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

”Dragă domnule președinte ales,

Întrucât sunteți conștienți de sentimentele mele față de dumneavoastră de-a lungul anilor de prietenie, nu vă puteți imagina decât marea mea încântare și mândrie pentru alegerea dvs. ca al 46-lea președinte al națiunii dvs. Statele Unite ale Americii.

Bucuria și entuziasmul pentru succesul dvs. electoral nu sunt doar sentimente personale. Acestea sunt, de asemenea, împărtășite de Patriarhia noastră ecumenică și de eparhiile sale din întreaga lume și, mai presus de toate, de Arhiepiscopia Ortodoxă Grecească a Americii, cu lăudabilul ei Păstor, Arhiepiscopul Elpidophoros - și rămân recunoscător pentru dragostea și stima cu care l-ați îmbrățișat. Dar dincolo de Patriarhia noastră, există milioane de americani, precum și cetățeni ai întregii lumi libere, cărora le oferiți speranță (aș putea spune convingere) pentru un viitor mai bun, unde valorile și idealurile eterne ale unei umanități civilizate pot prevala.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Patriarhia ecumenică este preocupată de mai mulți ani de protejarea mediului natural și de abordarea schimbărilor climatice și, prin urmare, îmbrățișează mai ales inițiativele pe care sunteți pregătit să le asumați în această problemă urgentă, așa cum ați declarat deja, cu privire la aderarea la Acordul de la Paris și asigurarea unui mediu mai curat.

Domnule președinte, întrucât lumea așteaptă atât de mult de la dvs., noi, la Fanar - pe care l-ați onorat cu prezența voastră - ne rugăm ca Dumnezeul atotputernic și atotștiutor să vă ofere putere, sănătate, inspirație și rezistență pentru a îndeplini așteptările tuturor .

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Cei care te privesc sunt cei care sete de libertate religioasă, cei ale căror drepturi ale omului sunt călcate în picioare și cei care tânjesc după libertate și dreptate. Și sunt atât de mulți dintre ei! Acestea includ și comunitățile religioase istorice din Orientul Mijlociu, care aspiră la o coexistență pașnică.

Domnule președinte, Dumnezeu să fie cu tine! Ne-am rugat mereu și vom continua să ne rugăm pentru tine și iubita ta soție, Jill, cu multă afecțiune și admirație.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

La Patriarhia Ecumenică, 9 noiembrie 2020

Prietenul și solicitantul tău înaintea lui Dumnezeu,

BARTHOLOMEW

Arhiepiscop de Constantinopol-Roma Nouă

și Patriarhul Ecumenic.”.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic .

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.