Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Raportul NEGRU al DNA: fiori reci pentru politicienii penali

Un raport al Ministerului Public, trimis în Parlament de Ministrul Justiției, arată cum a crescut activitatea DNA, dar mai ales cum s-a schimbat comportamentul politicienilor penali ajunși în fața procurorilor.

În raport, se precizează că DNA a trimis în judecată 1258 de persoane acuzate de corupție, dintre care 1199 prin rechizitoriu, iar 59 prin acord de recunoaștere a vinovăției. Cifra din urmă este destul de interesantă, pentru că arată o tendință a celor acuzați de corupție de a-și recunoaște faptele, în speranța unei pedepse mai blânde.

De asemenea, din cei 1258 de oameni trimiși în judecată, 992 au fost pentru fapte de corupție, o creștere cu 7,8% față de anul 2014. Cu toții am remarcat că DNA nu se mai limitează doar la politicieni, în fața procurorilor ajungând și importanți oameni de afaceri.

Același raport menționează că a scăzut numărul achitărilor, fiind cu 30% mai puține decât în anul 2014, toate acestea corelate cu faptul că a crescut numărul celor trimiși în judecată cu 17%. Din nou, cifrele sunt importante pentru că arată că procurorii primesc informații mai bune, care îi ajută să construiască cazuri mai solide.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.