Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Vestea care se va răspândi ca focul în Sistem: Guvernul crește plafonul maxim al sporurilor pentru bugetari

Guvern

Draftul de OUG privind reducerea cheltuielilor publice a fost modificat radical de către Guvern, iar acest document va intra în discuțiile finale din coaliție (Atenție! Nu este un document oficial, încă).

CONSULTAȚI AICI MODIFICĂRILE ADUSE OUG

Conform noului OUG, Guvernul va crește plafonul pentru acordarea sporurilor. În tot documentul este prevăzut un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei net lunar.

Citește și: DOCUMENT - Marcel Ciolacu a modificat radical OUG privind reducerea cheltuielilor: cutremur în sistemul bugetar

Modificarea este una foarte importantă, asta pentru că în vechea versiune de OUG, era prevăzut un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei brut lunar.

În aceste condiții, crește plafonul pentru acordarea sporurilor, iar bugetarii nu vor mai pierde atât de mult la salariu.

Prevederile din noul OUG

„(1) În raport cu condițiile în care se desfășoară activitatea, pot fi acordate personalului salarizat potrivit prezentei anexe la cap. II lit. F - lit. H și J, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:

a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei net lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective”;

Acest articol se elimină:

7. Valoarea sporurilor acordate conform legii indiferent de natura acestora, plăților de ore suplimentare, plăților în regim de plata cu ora precum și a oricăror alte drepturi bănești acordate inclusiv pe baza contractelor colective de muncă pentru personalul încadrat în sectorul bugetar nu poate depăși maximul salariului de bază stabilit conform legii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.