Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul „Aşteptaţi răspunsul operatorului”, regizat de Pavel Cuzuioc, în selecţia IDFA şi Viennale

festival film

„Aşteptaţi răspunsul operatorului”, producţie Austria-România, o alegorie audio-vizuală a comunicarii, regizată de Pavel Cuzuioc a fost inclusă în selecţia celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Documentare de la Amsterdam (IDFA) şi în a celei de-a 58-a ediţii a Viennale, informează News.ro

Filmul va fi proiectat în cadrul secţiunii „Best of Fests” a festivalului din Amsterdam, ce adună cele mai bune filme din circuitul festivalier internaţional, favoritele publicului şi cele mai inovative filme ale anului. Ediţia de anul acesta va avea loc în perioada 18 – 29 noiembrie 2020.

Premiera austriacă a documentarului va avea loc în programul principal al Festivalului de Film Internaţional Viennale. Cea dea 58-a ediţie a celui mai important festival de film din Austria va avea loc, la Viena, în perioada 22 octombrie – 1 noiembrie 2020.

Documentarul este o calătorie observaţională în Estul european alături de câţiva tehnicieni şi jonctori din telecomunicaţii. Fiecare dintre ei preia rolul de ghid al societăţii pe care o deserveşte, iar în fiecare dintre clienţii lor este descoperit un univers aparte.

Citește și: Trupa AC/DC a confirmat reuniunea şi lansarea unui nou album

Producţia a avut premiera mondială în luna iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Documentare Sheffield, iar la Astra Film Festival de la Sibiu a fost recompensat cu o menţiune specială a juriului.

„Cu acest film, mi-aş dori să închei o trilogie (alături de documentarele «Doina groparilor» şi «Secondo me») nu doar despre oameni care practică meserii neobişnuite (gropari, garderobieri, tehnicienii din telecomunicaţii) dar şi prin abordarea unor teme esenţiale care ne preocupă cam pe toţi (moartea, aşteptarea/ scurgerea timpului şi comunicarea). Mă interesează omul în sine, fiecare în parte şi ce-l framântã şi absoarbe. Anume aceste universuri individuale mă fascineaza cel mai mult", spune regizorul Pavel Cuzuioc.

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978, în Basarabia. În anul 2000 s-a mutat în Austria, unde a studiat regia şi producţia de film la Academia de Film din Viena. Filmele lui au fost selecţionate şi premiate la diverse festivaluri internaţionale de film, ca Locarno (Elveţia), HotDocs (Toronto, Canada), Clermont Ferrand (Franţa), Black Nights (Tallinn, Estonia), DocAviv (Tel Aviv, Israel) şi Cottbus (Germania).

A mai regizat „Raisa” (scurtmetraj de ficţiune, 2015) şi „Trois Femmes de Moldavie” (mediumetraj decumentar, 2006).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.