Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul lui Peter Jackson despre The Beatles are premiera în septembrie

george martin the beatles

„Get Back”, documentarul cineastului neozeelandez Peter Jackson despre The Beatles, va fi lansat de Walt Disney Studios în luna septembrie a acestui an, potrivit news.ro.

Producţia este realizată din zeci de ore de filmări din perioada „Let It Be”.

„Noul film va fi bazat pe 55 de ore de înregistrări video care nu au fost niciodată difuzate cu The Beatles în studio, realizate între 2 şi 31 ianuarie 1969. Aceste sesiuni de înregistrări de studio au dus la realizarea albumului «Let it Be», premiat cu Grammy, cu melodia premiată cu Oscar. Albumul a fost lansat 18 luni mai târziu, în mai 1970, după câteva luni de la destrămarea grupului”, transmitea la începutul anului muzicianul Paul Mccartney.

Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti, instanţă cu tranzit de peste trei mii de oameni zilnic, ÎNCHIDE PORŢILE pe fondul epidemiei cu COVID 19 - Toate măsurile luate de instanţă

Iniţial, Michael Lindsay-Hogg a filmat în 1969 pentru un program TV special, însă înregistrările nu au mai fost folosite.

Peter Jackson a transmis: „Cele 55 de ore de filmări niciodată difuzate şi cele 140 de ore de înregistrări audio puse la dispoziţia noastră asigură faptul că acest film va fi cea mai tare experienţă la care fanii The Beatles au visat de mult timp”.

„Am fost uşurat să aflu că realitatea este foarte diferită de mit, este pur şi simplu un tezaur. Privindu-i pe John, Paul, George şi Ringo lucrând împreună, creând piese clasice de la zero, nu este doar fascinant, ci amuzant, emoţionant şi suprinzător de intim”.

Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti, instanţă cu tranzit de peste trei mii de oameni zilnic, ÎNCHIDE PORŢILE pe fondul epidemiei cu COVID 19 - Toate măsurile luate de instanţă

Bateristul Ringo Starr a spus acum: „Sunt nerăbdător să văd acest film. Peter este minunat şi a fost atât de frumos să vizionăm toate înregistrările astea. Erau ore şi ore doar cu noi râzând şi cântând, fără legătură cu versiunea care a ieşit (filmul «Let It Be», n.r.). Era multă bucurie şi cred că Peter va arăta asta. Cred că această versiune va fi mai mult despre pace şi iubire, aşa cum eram de fapt”.

Imaginile au fost restaurate de Park Road Post Production din Noua Zeelandă şi editate de Jabez Olssen, care a mai colaborat cu Jackson pentru documentarul „They Shall Not Grow Old” (2018), bazta pe imagini din Primul Război Mondial.

Muzica din „Get Back” va fi mixată de Giles Martin şi Sam Okell de la Abbey Road Studios din Londra.

„A fost o descoperire plină de bucurie să lucrez la acest proiect. Am fost privilegiat să fiu o muscă pe perete în timp ce cea mai mare trupă din toate timpurile lucra, cânta şi crea opere”, a spus Jackson.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul lui Yoko Ono Lennon şi al Oliviei Harrison.

Filmul „Let It Be”, regizat de Michael Lindsay-Hogg, şi albumul omonim al trupei britanice au fost realizate în ianuarie 1969, dar lansate în mai 1970, la trei săptămână după ce The Beatles se destrămase oficial. O versiune restaurată a lungmetrajului va fi disponibilă în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.