Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul românesc 'Acasă', de Radu Ciorniciuc, a fost premiat la Salonic

cineuropa
acasa my home

„Acasă/ Acasă, My Home", documentarul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a primit premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Salonic. Cea de-a 22-a ediţie a evenimentului are loc online, în perioada 19 - 28 mai.

Juriul competiţiei internaţionale a festivalului grecesc a apreciat documentarul pentru provocarea profundă pe care o aduce, punând la îndoială certitudinile noastre.

„Filmat în delta din mijlocul Bucureştiului, acest cinéma vérité aduce în discuţie limitele dintre libertate şi societate, dintre natură şi civilizaţie, dintre deosebire şi identitate. Ar trebuie să impunem concepţia noastră despre fericire, oricât de lăudabilă ar putea fi, celor care nu doresc să o îmbrăţişeze? Aceasta este întrebarea pe care o adresează „Acasă, My Home”, frumosul şi emoţionantul documentar realizat de Radu Ciorniciuc", se arată în motivaţia juriului.

Acesta este cel de-al treilea trofeu din palmaresul documentarului, după premiul special al juriului pentru imagine în competiţia World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, SUA, şi marele premiu la DOK.fest Munchen, Germania.

Povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti, primul parc natural urban din România -, a fost documentată timp de patru ani de regizorul Radu Ciorniciuc. Acesta a surprins în filmul „Acasă" tranziţia acesteia de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a Capitalei.

Documentarul „Acasă", produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, urmează să fie lansat în România în cursul acestui an.

„Acasă/ Acasă, My Home" îşi continuă traseul festivalier în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Cracovia, Polonia, care se desfăşoară online între 31 mai şi 7 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.