Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE incendiare publicate peste Ocean: Dezvăluirile de proporţii din dosarele Kennedy

www.cnn.com
CIA

O nouă serie de dosare secrete despre asasinatul preşedintelui american John F. Kennedy a fost publicată, vineri, de Arhivele Naţionale ale SUA, informează AFP. 680 de dosare au fost publicate, între care 553 niciodată apărute deoarece CIA se împotrivea, din motive de securitate. În aceste documente se află detalii despre tentativele de recrutare a diplomaţilor sovietici din străinătate, cu transcrieri ale discuţiilor telefonice.

Citeşte şi: Udrea RUPE TĂCEREA: 'Coldea şi Maior au implementat statul paralel cu ajutorul CIA' /VIDEO

De asemenea, se află şi documente ale Ministerului Justiţiei, Ministerului Apărării şi a unei comisii parlamentare care s-a ocupat de ancheta privind asasinarea lui Kennedy, la 22 noiembrie 1963, la Dallas, în Texas. Specialiştii în cazul Kennedy au apreciat însă că aceste noi documente nu conţin probabil nicio dezvăluire importantă. Este pentru a treia oară în acest an când Arhivele Naţionale publică dosare, în conformitate cu legea Congresului din 1992, prin care se cere ca toate documentele legate de Kennedy să fie publicate în 25 de ani. Deja au fost publicate 3.810 de dosare la 24 iulie şi alte 2.891 la 26 octombrie, conform Agerpres.

Citeşte şi: Magistraţii ÎCCJ aruncă BOMBA: 'Dan Şova a continuat 'voit şi conştient' activitatea infracţională' (motivare)

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte american. El a fost împuşcat în 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas, cel considerat vinovat de asasinarea sa fiind Lee Harvey Oswald.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.