Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE. Lia Savonea o acuză pe Ana Birchall că nu s-a ţinut de cuvânt. Ministrul Justiţiei a cerut de la CSM informaţii pe care le primise deja

savonea birchall

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a transmis CSM, pe 1 octombrie, o solicitare pentru desemnarea unor reprezentanţi în grupul de lucru interinstituţional care analizează problemele de infrastructură, personal şi logistică ale instanţelor şi parchetelor. Doar că ministrul Justiţiei a primit încă de pe data de 24 iulie o adresă prin care era anunţată că CSM i-a desemnat să participe la respectivul grup de lucru pe judecătorii Gabriela Baltag, Nicoleta Ţînţ şi Mihai Bălan. Lia Savonea, preşedintele CSM, îi aminteşte ministrului Justiţiei, printr-o adresă trimisă miercuri, 9 octombrie, că nu s-a ţinut de cuvânt în ceea ce priveşte respectivul grup de lucru interinstituţional.

"Urmare adresei dumneavoastră nr. 40/49808 din data de 1 octombrie 2019, prin care solicitaţi desemnarea reprezentanţilor Secţiei pentru judecători în cadrul Grupului de lucru interinstituţional constituit cu scopul de a analiza şi propune soluţii având în vedere problemele de infrastructură, de personal şi de logistică ale instanţelor şi parchetelor, vă comunicăm că, încă din data de 24 iulie 2019, cu adresa Consiliului Superior al Magistraturii nr. 2/14541/2019, am transmis numele membrilor judecători desemnaţi.

Folosim acest prilej pentru a vă reaminti că, la întâlnirea reprezentanţilor Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cu preşedinţii curţilor de apel, organizată la data de 27 septembrie 2019, la care aţi luat parte, aţi dat asigurări participanţilor privind fixarea unei întâlniri a grupului de lucru interinstituţional în perioada imediat următoare, în consecinţă în prima săptămână a lunii octombrie, iar, aşa cum se constată din corespondenţa dumneavoastră, la acest moment, grupul de lucru nu este nici constituit şi nici nu s-a întrunit.

Pentru a nu ajunge în situaţia ca, nici în cursul lunii octombrie, să nu organizaţi întâlnirea grupului de lucru, deşi v-aţi asigurat anterior interlocutorii că o veţi face, vă remitem o copie a răspunsului pe care vi l-am transmis încă din luna iulie 2019", precizează Lia Savonea, în adresa trimisă la Ministerul Justiţiei.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.