Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente secrete de sprijinire a Ucrainei au apărut pe Internet; planul SUA și al NATO a fost dezvăluit; anchetă demarată de Pentagon

Documente secrete despre planurile SUA și NATO de a sprijini armata ucraineană în perioada premergătoare unei ofensive planificate împotriva Rusiei au apărut în mediul online, informează New York Times, citând angajați ai guvernului american.

Prin urmare, Departamentul american al Apărării investighează cine se află în spatele acestor dezvăluiri, a spus acesta.

Cu toate acestea, potrivit analiștilor, conținutul documentelor pare să fi fost modificat într-un mod care ar putea indica o campanie de dezinformare din partea Rusiei, se arată în articol.

Încercările guvernului american de a șterge documentele nu au avut succes până acum, scrie ziarul.

Lovitură a spionajului

Documentele au fost distribuite prin intermediul platformelor de socializare Twitter și Telegram.

Documentele aveau cinci săptămâni și nu conțineau planuri concrete de luptă, se arată în comunicat. Cu toate acestea, persoanele din interior ar putea încă să extragă informații valoroase din acest lucru, cum ar fi calendarele pentru livrările de arme. Documentele publicate sunt prima descoperire cunoscută a spionajului rusesc de la începutul războiului.

Potrivit acestor divulgări, 12 brigăzi ucrainene ar fi pe cale să fie constituite - dintre care nouă antrenate şi echipate de către Statele Unite -, dezvăluie NYT.

Unele ar fi fost alterate în aşa fel încât să prezinte situaţia Rusiei într-o lumină mai favorabilă - şi anume prin minimalizarea amplorii pierderilor ruseşti, relatează News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.