Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTUL Care îl poate DEMITE pe Tudorel Toader

Plenul Camerei Deputaţilor a început marţi dezbaterea moţiunii simple "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)", demers iniţiat de PNL şi USR.

Înainte de începerea dezbaterii, deputatul PMP, Robert Turcescu, a propus ca votul asupra moţiunii să fie secret cu bile.

Citește și: Tudor Chirilă explodează la trei ani de la Colectiv: ‘Politicieni sau funcționari publici.. n-au făcut nimic..’

"Sunt sincer îngrijorat de sistemul de vot. Vă rog să supuneţi la vot ca votul pentru această moţiune simplă pe Justiţie de mâine să fie un vot secret cu bile. Vă rog să propuneţi plenului acest lucru înainte de a intra în dezbaterea moţiunii", a spus deputatul PMP.

După o pauză de consultări, propunerea a fost respinsă de plen, înregistrându-se 122 voturi contra, 13 pentru şi 10 abţineri.

Citește și: Rovana Plumb, mesaj important după criticile Corinei Crețu:’România a primit până în prezent…’

Moţiunea este citită de deputatul USR, Stelian Ion.

Semnatarii moţiunii cer demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a "abandonat Justiţia în mâna infractorilor" şi "a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid".

Votul va fi dat miercuri și pentru a trece e nevoie de votul a jumătate plus unu din deputații prezenți.

MOȚIUNEA POATE FI CITITĂ AICI

„Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării“, spuneați la un moment dat. Astăzi, a sosit timpul să fiți evaluat dumneavoastră, domnule Ministru al Justiției, iar în urma evaluării noastre, efectuate în temeiul dispozițiilor constituționale, am concluzionat că sunteți un ministru de nota 4!

„Avem o Justiție – unii spun că e bună, alții spun că e rea... Justiția trebuie să fie bună, nu și rea!“ mai spuneați în altă împrejurare. Justiția nu trebuie să fie bună sau rea, ea trebuie să fie corectă, domnule Ministru!”, e începutul textului moțiunii.

Citește și: S-a aflat! Ce studii are Dacian Cioloș și cum a câştigat acesta primii bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.