Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTUL prin care PSD prezintă în Parlamentul European modificările la legile justiției

parlamentul european

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, discută miercuri, de la ora 18.30, modificările la legile justiţiei din România, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Dezbaterea, intitulată 'Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România', a fost cerută de Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din Parlamentul European.

Europarlamentarii au primit din partea PSD și a României un document de prezentare a modificărilor la legile justiției.

Vezi AICI documentul! (.pdf)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află de asemenea de luni la Strasbourg, pentru a discuta cu oficiali ai Comisiei Europene şi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din legislativul comunitar despre modificările aduse legilor justiţiei.

El s-a întâlnit marţi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, precum şi cu copreşedinţii Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni şi cu Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D)/

Într-o declaraţie acordată marţi seară jurnaliştilor români prezenţi la Strasbourg, ministrul Justiţiei s-a declarat 'onorat' şi a spus că l-a 'bucurat' faptul că oficialii europeni cu care s-a întâlnit "au acordat atenţie explicaţiilor, spuselor mele, ceea ce cred că este bine, ceea ce cred că poate fi de natură să ducă la mai buna înţelegere a modificărilor".

Întrebat dacă are senzaţia că există dezinformări la nivel european legate de situaţia din România, Tudorel Toader s-a declarat 'convins' că există astfel de dezinformări.

"N-am senzaţia, am convingerea. Nu ştiu din ce provine (această convingere - n.r.), dar cu siguranţă - din moment ce mai mulţi discută aceeaşi problemă, şi înţelegerea, percepţia (...) e diferită - e ceva. Din necunoaştere sau din dezinformare, poate şi din alte considerente", a spus Toader.

La dezbaterea de miercuri din plenul PE vor lua cuvântul reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai preşedinţiei bulgare a Consiliului UE, precum şi eurodeputaţi reprezentând diferitele grupuri politice din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.