Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon mai face un pas mare spre Rusia. Va semna o colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică

kremlin.ru
dodon

Preşedinţia Republicii Moldova organizează luni un forum internaţional, la care şeful statului, Igor Dodon, intenţionează să semneze un Memorandum de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, structură de cooperare dominată de Moscova, şi din care, alături de Rusia, mai fac parte Belarus, Armenia, Kazahstan şi Kârgâzstan, relatează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Documentul - făcut public săptămâna trecută - urmăreşte să contribuie la "dezvoltarea cooperării cuprinzătoare dintre statele membre în vederea sporirii volumului comerţului reciproc şi al investiţiilor, precum şi în vederea intensificării colaborării în domenii de interes comun".

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

Igor Dodon şi-a reiterat intenţia de a semna Memorandumul de colaborare în cadrul conferinţei în care a prezentat un bilanţ al activităţii sale cu prilejul împlinirii primelor 100 de zile ale mandatului prezidenţial.

Aflat săptămâna trecută la Bruxelles cu ocazia unei vizite de lucru, premierul Pavel Filip a criticat intenţia şefului statului de a semna acest memorandum. Pavel Filip a precizat că documentul va fi lipsit de putere juridică şi nu va putea produce efecte juridice dacă nu este ratificat de Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.