Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma uriașă de bani găsită de procurori acasă la mama lui Dodon

Procuratura Anticoruptie
Procuratura Anticoruptie

După ce socialiștii au anunțat că mama lui Igor Dodon a fost citată la Procuratură, acuzând un "pas josnic și inuman chiar și pentru o guvernare atât de lipsită de principii precum este regimul PAS", procurorii anticorupție vin cu o reacție.

Procuratura Anticorupție menționează că unele din rudele fostului șef de stat, Igor Dodo, sunt cercetate pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită, transmite Știri.md.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestor persoane au fost depistate și ridicate bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.

La domiciliului mamei ex-președintelui Dodon au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689.600 lei de lei, 17.005 de euro și 1.000 de dolari americani, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

Suma de 17.005 de euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită.

Procurorii mai precizează că fiecare persoană care este de acord cu schimbarea în justiția din Republica Moldova, înțelege că legea este unică pentru toți, indiferent de funcția deținută sau conexiunile de rudenie. Regula "Legea este unica pentru toți!" este o normă într-un stat, care se consideră democrat și care are aspirații de a progresa.

"Citarea și audierea persoanelor este un instrument uzual, pus la dispoziția procurorilor și ofițerilor de către prevederile legii procesual-penale.

Mai mult, aceste proceduri nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate, iar pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare", se mai arată în reacția procurorilor.

Știri.md amintește că Mama lui Igor Dodon a fost citată la Procuratură. Despre acest lucru a anunțat Partidul Socialiștilor.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins în dimineața de 24 mai cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

Miercuri, 25 mai, procurorii anticorupție au solicitat 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon.

Ulterior, la data de 21 iunie, Igor Dodon a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.