Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon, MESAJ DUR către Iohannis: 'Eu nu i-am spus de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Liderul prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să renunţe la declaraţii privind comportamentul politicienilor din Republica Moldova, relatează în pagina sa electronică portalul Deschide.md.

Dacă anterior "se permitea" ca cineva să vina cu indicaţii la Preşedinţia (de la Chişinău), pe viitor acest lucru nu va fi tolerat, a declarat marţi Dodon într-o conferinţă de presă.

Citește și: Lovitură de teatru: Traian Băsescu a RENUNȚAT la moșia Nana

"Nu o dată m-am adresat oficialilor români, chiar prin scrisoare oficială, şi i-am rugat să-şi explice atitudinea faţă de mişcările unioniste din Republica Moldova: 'Le susţineţi sau nu?'", a spus el. "Eu am văzut declaraţii la nivel de prim-miniştri din România în care aceştia spuneau că trebuie făcută Unirea. Am văzut că oficialităţile din Republica Moldova tăceau la acest capitol. Am văzut declaraţia domnului Iohannis la întrevederea cu ambasadorii unde spunea că preşedintele Republicii Moldova trebuie să se conducă în limitele Constituţiei. Vreau să le răspund colegilor, prietenilor: 'Poate că până acum se acceptau mesaje la preşedintele Republicii Moldova cum să se comporte. Avem instituţii de stat care pot da aprecieri referitoare la constituţionalitatea deciziilor şi a paşilor făcuţi de preşedinţi. Eu nu am venit să-i spun lui Iohannis de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru. Eu nu mă bag în chestiunile voastre interne. Cu ce ocazie Iohannis face aprecieri la adresa acţiunilor preşedintelui Republicii Moldova?', a declarat Dodon. "Am o rugăminte. Vă rog frumos să ne comportăm ca vecini, fiecare se uita în ograda lui!', a mai spus acesta, potrivit Agerpres.

Igor Dodon a mai adăugat că "stimează" conducerea României, însă aşteaptă ca acest sentiment să fie unul reciproc. În acest sens, el nu a exclus ca după vizita la Bruxelles să efectueze vizite oficiale atât la Bucureşti, cât şi la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.