Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon s-a dus vasal la Istanbul. I-a dat RAPORTUL de activitate lui Medvedev - VIDEO

independent.md
dodon si medvedev

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezentat luni un "raport de activitate" premierului rus, Dmitri Medvedev, cu care s-a întâlnit la Summit-ul Organizaţiei Cooperării Economice a Marii Negre (OCEMN) la Istanbul, relatează portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

O secvenţă video din cadrul întrevederii celor doi oficiali a fost postată de Ion Ceban, consilier al preşedintelui Dodon.

Citeşte şi: Donald Trump a ajuns în Israel, al doilea popas în Orientul Mijlociu - LIVE VIDEO

Igor Dodon a evocat cu această ocazie "progresele" obţinute în urma întrevederii din ianuarie 2017 cu Vladimir Putin la Moscova.

"Vreau să vă anunţ că referitor la subiectele discutate cu Vladimir Vladimirovici, la începutul lunii ianuarie, am înregistrat progrese vizibile atât la capitolul export, cât şi în ceea ce priveşte politica migraţională. Deja avem rezultate concrete. În primele trei luni exportul (Republicii Moldova) în Federaţia Rusă a crescut cu 42%', a menţionat Dodon.

Preşedintele Republicii Moldova i-a mulţumit premierului rus pentru ajutorul acordat imigranţilor moldoveni, subliniind că deja "câteva zeci de mii de moldoveni" şi-au perfectat actele în scopul legalizării şederii lor pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Citeşte şi: ALERTĂ teroristă în Berlin. Sediul SPD a fost evacuat - VIDEO

La rândul său, Dmitri Medvedev a declarat că există posibilitatea de a rezolva mai multe probleme care au existat pe parcursul ultimelor ani.

Igor Dodon participă luni la cel de-al 25-lea Summit al şefilor de stat şi de guvern al OCEMN la Istanbul. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a scris ca Republica Moldova este interesată de participarea în activităţile OCEMN, în special în domeniile comerţ, energetic, educaţiei, culturii, ştiinţei, dar şi al luptei cu terorismul şi combaterii traficului de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.