Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi adolescenţi au fost amendaţi cu 7.000 de lei după ce au asmuţit câinii de rasă pe un alt câine

smartradio.ro
caine catelus veterinar caini

Doi adolescenţi în vârstă de 14 ani şi 15 ani, din judeţul Dolj, au fost amendaţi de poliţişti cu 7.000 de lei, în total, deoarece au asmuţit cei doi câini de rasă pe care îl deţin pe un alt câine, care a fost rănit în urma incidentului, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu, miercuri, după ce pe o reţea de socializare au fost publicate mai multe înregistrări video în care se observă doi câini care atacă un alt câine.

"În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast, s-a stabilit faptul că la data de 6 martie, doi minori de 14 şi 15 ani, din Urzicuţa, ar fi asmuţit cei doi câini de rasă pe care îi deţin, pe un câine de rasă comună, care, în urma atacului, a suferit mai multe leziuni la nivelul corpului”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Sursa citată menţionează că poliţiştii au emis ordine de plasare a animalului în adăpost. De asemenea, cei doi câini au fost duşi la sediul unei asociaţii pentru protecţia animalelor, unde vor fi plasaţi.

Cei doi minori au fost amendaţi în total cu 7.000 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.