Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi adulți, un francez și un columbian, au fost botezați în noua parohie românească din Columbia: Nașă le-a fost ambasadoarea României în Columbia

basilica.ro
sfanta cruce

Un cetățean francez și unul columbian au primit botezul ortodox în nou-înființata parohie românească din orașul Barranquilla. Evenimentul a avut loc la începutul lunii septembrie.

Noii membri ai parohiei, Jesús Alberto Pérez și Aloys Noel, au trecut anterior printr-un proces de catehumenat. Nașa lor de botez a fost chiar Ambasadoarea României în Colombia, Excelența Sa Claudia Tușa, se arată pe site-ul oficial al Mitropoliei celor două Americi.

Parohia din Barranquilla a fost înființată în august. Deschiderea oficială, botezurile și prima liturghie au avut loc în data de 10 septembrie.

Pr. Daniel Ene, protopop al New York-ului, New England și Estul Statelor Unite, alături de noul pr. paroh Esteban Díaz, au oficiat după primirea Antimisului și a Sfântului Mir, pentru prima dată, slujba Sfintei Liturghii în limba română.

Parohia este așezată sub ocrotirea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, scrie basilica.ro.

„Această nouă misiune are ca scop central de a deveni un sprijin spiritual și pastoral pentru credincioșii ortodocși români stabiliți în Columbia, precum și pentru credincioșii care doresc să se apropie de ea, împreună cu cei care doresc să cunoască credința ortodoxă”, precizează parohul, părintele Esteban Díaz.

Manifestarea s-a încheiat cu o întâlnire în capelă, unde s-a desfășurat Adunarea Generală pentru alegerea noului Consiliu Parohial, care va iniția înființarea și constituirea Bisericii Ortodoxe Române în Columbia, în fața autorităților federale.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi se dezvoltă intens în zona de sud a jurisdicției sale în ultima perioadă. Dacă eparhia avea în America Latină doar două parohii – la Caracas, în Venezuela și la Buenos Aires, în Argentina – lunile trecute s-au înființat alte trei noi misiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.