Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi albanezi şi un grec suspectați că au introdus în ţară 60 de kilograme de canabis au fost arestaţi preventiv

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arestați traficanti

Doi cetăţeni albanezi şi un grec, suspectaţi că au introdus în ţară 60 de kilograme de canabis provenit din Spania, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, pe numele lor fiind emise, marţi, mandate de arestare preventivă, potrivit Agerpres.

Cei trei au fost prinşi în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog. 

"La data de 10.11.2019, inculpaţii X.A., A.F. şi H.H. au transportat din Spania şi au introdus şi pe teritoriul României, cantitatea de aproximativ 60 de kilograme de canabis, în vederea comercializării. Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii X.A., A.F. şi H.H. urmează să introducă în ţară droguri de risc, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, au organizat o acţiune de prindere în flagrant", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și: Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona montană; Ploi moderate cantitativ în sud-vestul ţării

Cei trei inculpaţi au fost monitorizaţi în perioada 9-10 noiembrie, anchetatorii constatând că au avut mai multe întâlniri, atât în parcarea unui centru comercial din Capitală, cât şi într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1. 

"În vederea asigurării succesului activităţii infracţionale, la data de 09.11.2019, inculpaţii A.F. şi H.H, cetăţeni albanezi, în vârstă de 39 şi 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1, pentru a se asigura că nu sunt urmăriţi până în locaţia în care s-a deplasat (de la vama Nădlac) şi inculpatul X.A., cetăţean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de canabis. La data de 10.11.2019, cei trei inculpaţi au avut o nouă întâlnire într-o benzinărie de pe autostrada A1, de unde s-au deplasat către şoseaua de centură a Bucureştiului", precizează DIICOT. 

Procurorii şi ofiţeri de poliţie judiciară au procedat la oprirea suspecţilor în trafic, în urma verificărilor efectuate fiind descoperite 38 de pachete ce conţineau fragmente de natură vegetală, ascunse într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de cetăţeanul grec. În urma analizelor efectuate a rezultat că în interiorul pachetelor erau 60 de kilograme de canabis. 

Anchetatorii au mai ridicat, în vederea continuării cercetărilor, opt telefoane mobile, opt cartele SIM, un pistol tip airsoft, precum şi 1.130 de euro şi 500 de lei. 

Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, arestarea preventivă a inculpaţilor străini pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de un alt inculpat, cetăţean român, a fost dispusă măsura controlului judiciar. 

DIICOT menţionează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.