Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi analiști, două variante: Bitcoin va termina 2022 'plat, posibil în sus' versus 'Dacă nu va ajunge la zero, va ajunge la un milion'

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Bitcoin ( BTC ) își păstrează doi dintre cei mai cunoscuți susținători ai săi, dar unul și-a redus considerabil previziunile privind prețul BTC.

Într-un interviu acordat CNBC pe 9 iunie, Tom Lee, co-fondatorul firmei independente de cercetare Fundstrat, a dezvăluit că nu este sigur dacă BTC/USD se va încheia anul peste prețul său de pornire, conform cointelegraph.com.

Lee sugerează că piața a „a ajuns deja la minimum”

Prețurile bitcoin pentru 2022 s-au prăbușit pe măsură ce presiunile macro se combină cu evenimentele de lebădă neagră, cum ar fi implozia Terra, pentru a trimite sentimentul la minime aproape record.

În timp ce mulți susțin că un eveniment de capitulare va intra în lunile următoare pentru a trimite BTC/USD la 20.000 USD sau mai puțin, Lee consideră că puterea de bază merită să i se acorde atenție acum.

„Este un activ cu risc, așa că cred că, în măsura în care Nasdaq și Bitcoin se ridică, ne ajută să fim mai confortabili, deoarece piața a ajuns deja la minimum”, a spus el pentru segmentul CB Overtime de la CNBC.

În același timp, Lee a eliminat dezastrul Terra și concedierile de la marile companii cripto, inclusiv de schimbul american Coinbase, spunând că Bitcoin „acționează mult mai bine decât se așteaptă oamenii”.

Când a fost întrebat unde se îndreaptă acțiunea prețului BTC până la începutul anului 2023 – chiar dacă piețele de valori corelate au înregistrat câștiguri – răspunsul a fost mai puțin optimist.

„Cred că Bitcoin va ajunge la plat pentru anul, eventual în creștere”, a conchis el.

Lee a fost renumit anterior pentru prezența optimistă a Bitcoin, printre care o predicție de 200.000 USD pentru 2022 făcută la scurt timp după cel mai recent maxim istoric de 69.000 USD în noiembrie anul trecut.

Saylor pe BTC: „Dacă nu va ajunge la zero, va ajunge la un milion”

Între timp, fără scuze, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a fost optimist, ale cărui comentarii către mass-media mainstream au înlăturat ferm orice sugestie de scădere permanentă a prețurilor.

Cei care au susținut că Bitcoin va fi interzis sau va ajunge la zero, a spus el pentru CNBC pe 8 iunie, au fost deja „discreditați”.

„Dacă cei care negează greșesc și scepticii greșesc - și este destul de evident că amândoi greșesc în acest moment - nu va ajunge la zero, iar dacă nu va ajunge la zero, va ajunge la un milion", a prognozat Saylor.

Deși nu este nimic nou, Saylor fiind „foarte optimist cu privire la unde mergem de aici” se mulțumește din ce în ce mai mult cu perspectiva defavorabilă asupra activelor de risc în noua eră a înăspririi monetare a băncilor centrale.

După cum a raportat recent Cointelegraph, unii cred că va dura până la următoarea reducere la jumătate a subvenției bloc în 2024 pentru ca o recuperare semnificativă a prețurilor să intre .

Saylor, între timp, a spus că atunci când vine vorba de cumpărarea mai multor BTC pentru rezervele sale existente, nu are rost să „cromografiezi piața”.

„Noi facem echivalentul costului mediu în dolari pentru o corporație mare”, a explicat el:

„Nu încercăm să cronometram piața; Cred că toate statisticile privind S&P și indicele Bitcoin arată că nu poți cronometra piața. Doar reinvestim fluxuri de numerar gratuite pe piață, așa cum ne permit circumstanțele.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.