Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi au fost reţinuţi vineri în Belgia, fiind suspectaţi de legături cu militanţi islamişti

arestat

Doi bărbaţi au fost reţinuţi vineri în Belgia, fiind suspectaţi de legături cu militanţi islamişti, relatează Reuters şi Le Soir.

Cele două persoane au fost private de libertate în urma a trei percheziţii desfăşurate în Belgia, la solicitarea unui judecător de instrucţie specializat în terorism, a indicat parchetul federal, în cadrul unei investigaţii în desfăşurare asupra 'activităţilor unui grup terorist'.

Citește și: 'Doar unul dintre beligeranţi respectă cu adevărat armistițiul din Siria', anunță Rusia

Două dintre percheziţii au avut loc la Bruxelles, în cartierele Haeren şi Schaerbeek, în timp ce a treia a avut loc la Liege. Cele două persoane private de libertate vor fi audiate de anchetatori, iar apoi judecătorul de instrucţie va decide în privinţa unei eventuale menţineri în detenţie.

Potrivit unei informaţii apărute pe site-ul RTBF, una dintre persoanele reţinute este un bărbat în vârstă de 28 de ani. Individul ar fi fost activ pe 'Telegram', o aplicaţie de mesagerie criptată, pe care ar fi indicat că se pregăteşte să comită un atentat.

Belgia s-a aflat în centrul investigaţiei asupra atacurilor militante din Europa după ce s-a descoperit că atentatele de la Paris din noiembrie au fost plănuite în parte la Bruxelles. În martie acest an, atentatele de la aeroportul din Bruxelles şi dintr-o staţie de metrou din centrul oraşului s-au soldat cu 32 de morţi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.