Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetăţeni ucraineni, recuperaţi din Munţii Maramureşului

facebook
vulcan stins muntii harghitei

Doi cetăţeni ucraineni, care au trecut ilegal frontiera prin Munţii Maramureşului, în zona comunei Poienile de sub Munte, şi au rămas blocaţi pe munte, au fost găsiţi de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a anunţat, luni, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

"În acest moment, după mai bine de 6 ore şi jumătate de urcat, salvatorii montani au ajuns la cetăţenii ucraineni. Salvamontiştii au cu ei hrană, batoane proteice şi apă. Va urma coborârea până în locul în care este poziţionată maşina de intervenţie", a spus Dan Benga.

Conform acestuia, la intervenţie au participat şi poliţişti ai Sectorului Poliţiei de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte.

Cetăţenii ucraineni, doi bărbaţi de 40 şi 42 ani, care au trecut frontiera în noaptea de duminică spre luni, au sunat la 112 şi au anunţat că sunt rătăciţi şi nu reuşesc să se orienteze pentru a coborî din munte. Aceştia au precizat că sunt echipaţi, dar fără hrană, doar cu o sticlă de apă şi solicită ajutorul pentru a putea fi extraşi şi evacuaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.