Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi civili israelieni au fost ucişi într-un atac armat în Cisiordania

Cisiordania

Doi civili israelieni au fost ucişi sâmbătă în timpul unui atac care a avut loc într-un sat palestinian din Cisiordania ocupată, pe fondul exploziei de violenţe între palestinieni şi israelieni, înregistrată de la începutul anului, a anunţat armata israeliană, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul "a fost comis împotriva mai multor civili israelieni în zona satului Huwara", a declarat armata israeliană într-un comunicat, adăugând că doi civili au fost ucişi în acest atac armat.

De la începutul lui 2023, Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967, a fost scena unei serii de atacuri întreprinse de palestinieni împotriva unor ţinte israeliene, precum şi a unor violenţe comise de colonişti israelieni împotriva palestinienilor.

Cel puţin 218 de palestinieni au fost ucişi de la începutul anului în violenţe legate de conflictul israeliano-palestinian, precum şi 30 de israelieni, o ucraineancă şi un italian, potrivit unui bilanţ al AFP stabilit pe baza unor surse oficiale.

Aceste statistici includ, de partea palestiniană, combatanţi şi civili, printre care minori, iar de partea israeliană - majoritatea civili, printre care minori, şi trei membri ai minorităţii arabe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.