Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi comisari europeni vin în România: se anunță proiecte de 46 de miliarde de euro

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisarii europeni Nicolas Schmit şi Elisa Ferreira, fac, luni şi marţi, o vizită de lucru în România şi vor participa la lansarea Politicii de Coeziune 2021-2027.

”În zilele 3-4 aprilie, comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, alături de comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, vor efectua o vizită oficială în România, la Bucureşti, Iaşi şi Vaslui, pentru a participa la evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027 şi pentru a vedea rezultatele unor proiecte finanţate din fonduri europene în perioada de programare 2014-2020”, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că, luni, 3 aprilie, cei doi comisari se vor întâlni la Bucureşti cu prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloş.

Proiecte de 46 de miliarde de euro

Ulterior, comisarii se vor deplasa la Iaşi, unde, începând cu ora 16.00, vor participa împreună cu ministrul Boloş şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, la evenimentul de lansare a programelor Politicii de Coeziune.

”Vor fi prezentate investiţiile de 46 miliarde euro cuprinse în Politica de Coeziune, care sunt stabilite pe baza analizei decalajelor şi a rezultatului procesului de cartografiere a infrastructurii, serviciilor şi nevoilor, inclusiv la nivel microregional, şi cuprind domenii precum creşterea competitivităţii economice şi a nivelului de digitalizare, modernizarea sistemului de sănătate, dezvoltarea infrastructurii de transport, ocuparea forţei de muncă, tranziţia către o economie verde, combaterea sărăciei, pescuit şi acvacultură durabile”, a mai precizat MIPE.

Cele 16 programe aferente 2021-2027, 8 naţionale şi 8 regionale, sunt prezentate de către MIPE pe site-ul propriu.

Luni, la ora 18.00, comisarii se vor întâlni cu reprezentanţi ai structurilor locale pentru un dialog cu cetăţenii despre modul în care trebuie să fie abordate investiţiile în regiunea de dezvoltare Nord-Est.

Marţi, cei doi comisari vor vizita mai multe proiecte finanţate în cadrul financiar multianual 2014-2020, printre care:

Spitalul Judeţean de Urgenţă – Vaslui

Creşa „13 Decembrie” – Vaslui

Fabrica de preparate din carne de pui „Safir” – Vaslui

Fundaţia Alături de voi (Iaşi)

Centrul de refugiaţi ucraineni (Iaşi)

Centrul de simulare „Prof. univ. Dr. Cristian Dragomir” – Iaşi

Centrul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare în Stingerea Incendiilor şi de Căutare-Salvare a Supravieţuitorilor – Iaşi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.