Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi diplomaţi venezueleni somaţi să părăsească SUA în 48 de ore

www.timeanddate.com
steag SUA

SUA au ordonat miercuri expulzarea a doi diplomaţi venezueleni în termen de 48 de ore, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, ca represalii la decizia preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro de a expulza doi reprezentanţi americani din Venezuela, informează AFP, potrivit Agerpres.

'Departamentul de Stat i-a declarat persona non-grata pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei venezuelene şi pe consulul general adjunct al consulatului venezuelean din Houston', potrivit textului. Tensiunile între cele două ţări s-au acutizat după realegerea lui Nicolas Maduro în urma unor alegeri ale căror rezultate au fost catalogate drept o 'farsă' de către Washington. 'Li s-a ordonat să părăsească teritoriul SUA în 48 de ore', se mai precizează în comunicat. 

'Această măsură răspunde într-o manieră similară regimului Maduro, care a decis să-i declare persona non grata pe însărcinatul cu afaceri şi pe nr.2 al ambasadei SUA la Caracas', adaugă Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Citește și: Scapă de STRES cu un simplu exercițiu de respirație

Maduro a anunţat marţi expulzarea a doi înalţi responsabili diplomatici americani ca răspuns la impunerea de noi sancţiuni economice de către Washington după realegerea sa controversată. El l-a acuzat pe însărcinatul cu afaceri american în Venezuela, Todd Robinson, de a fi orchestrat un complot militar împotriva sa, de dorinţa de a distruge economia ţării sale şi de a fi promovat absenteismul la scrutinul prezidenţial de duminică în Venezuela. Maduro l-a acuzat de asemenea pe un alt oficial diplomatic american, Brian Naranjo, că ar fi reprezentantul CIA la Caracas. 

Diplomaţia americană a respins la rândul său acuzaţiile regimului venezuelean:'Ofiţerii ambasadei noastre şi-au exercitat atribuţiile oficiale în mod responsabil şi în conformitate cu practica diplomatică (...). Noi respingem tot ceea ce sugerează contrariul', conform AFP.

Citește și: Patru fructe care te ajută să slăbești

Prin aceste expulzări, Maduro a reacţionat la decretul publicat luni de omologul său american Donald Trump vizând reducerea capacităţii Venezuelei de a-şi vinde activele. 

Realegerea lui Nicolas Maduro a fost criticată pe plan internaţional, de la SUA, la UE şi Grupul de la Lima, o alianţă de 14 ţări din America şi Caraibe, care au respins rezultatele anunţate de oficialii de la Caracas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.