Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi lideri islamişti, puşi pe lista neagră a sancţiunilor americane

Ministerul de Finanţe al SUA a plasat joi doi presupuşi lideri ai grupării islamiste Frontul Al-Nusra, care activează în Siria, pe lista neagră cu sancţiuni, potrivit Reuters, relatează agerpres.

Potrivit autorităţilor americane, cei doi - Iyad Nazmi Salih Khalil şi Bassam Ahmad al-Hasri - ar fi supervizat operaţiuni ale grupării în Siria.

Citeste si: Berlusconi a scos la licitaţie un prânz cu el: Va dona banii pentru repararea pagubelor cutremurelor

În virtutea acestei decizii, companiile americane vor trebui să rupă orice legături cu cei doi presupuşi lideri ai Al-Nusra, iar activele lor vor fi îngheţate pe teritoriul Statelor Unite.

De anul trecut, Khalil era cel de-al treilea înalt responsabil în ierarhia grupării, asigurând securitatea şi operaţiunile de spionaj, fiind responsabil de asasinate şi de tortură în închisori, conform autorităţilor americane.

Cu toate că Frontul Al-Nusra controlează un teritoriu mai restrâns şi un număr de militanţi mai mic decât cei care luptă pentru gruparea Statul Islamic, oficialii americani percep această organizaţie drept o ameninţare continuă în Irak şi Siria. Al-Nusra îşi spune în prezent Jabhat Fateh al-Sham, după ruperea legăturilor cu Al Qaida, anul trecut.

Separat, Ministerul de Finanţe al SUA a inclus pe lista cu sancţiuni Mechanical Construction Factory, o companie cu sediul în Siria pentru presupuse legături cu o agenţie guvernamentală siriană care a produs arme neconvenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.