Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi magistrați pensionați recent, angajați consilieri la Parchetul General: Venituri de zeci de mii de lei după cumularea pensiei cu salariul

facebook.com
Parchetul General

Procurorul general și-a angajat drept consilieri doi fosti procurori care s-au pensionat la începutul lunii, veniturile cumulate din pensie si salariu ale acestora fiind de peste 30.000 lei, potrivit unor informatii obtinute de STIRIPESURSE.RO.

Este vorba despre Adriana Șandru și Vladimir Diaconeasa, fost procuror militar.

Adriana Șandru a cerut pensionarea in timp ce era consilier al lui Augustin Lazar si a ramas in aceasta functie.

Recent, ministrul Justiției a spus că Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general, fiind vorba despre Adriana Șandru.  Ulterior, aceasta s-a pensionat. Fostul magistrat a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, până când a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, în funcţia de consilier al ministrului Raluca Prună, la 1 ianuarie 2016.

Citeste si Lider PSD: Amnistia și grațierea intră în CExN. Cu vot cu tot, să închidem

Tot la începutul lunii, președintele României a semnat eliberarea din functia de procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara a lui Vladimir Diaconeasa, delegat în funcția de procuror militar șef al Serviciului de urmărire penală și judiciar din cadrul Secției Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin pensionare.

Ulterior, acesta a fost angajat consilier al procurorului general al României, existând un post vacant, potrivit Biroului de Presă al Parchetului General.

Profesorul Ovidiu Predescu este al treilea consilier al lui Augustin Lazar. Acesta a fost avocat si procuror iar ulterior a ocupat mai multe functii in administratia publica centrala si locala.

Redactia STIRIPESURSE.RO a cerut Parchetului General informatii privind veniturile salariale incasate de magistratii pensionati recent. Pana la ora transmiterii stirii, institutia nu a raspuns solicitarii.

O situatie similara a existat in 2017 si la MAI, unde ministrul avea cinci consilieri pensionari. Dupa izbucnirea unui scandal mediatic, ministrul Carmen Dan a anuntat ca acestia au renuntat la indemnizatii si ca lucreaza gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.