Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD: Amnistia și grațierea intră în CExN. Trebuie cu vot cu tot, să închidem

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea dancila cex

Liderul PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, a declarat vineri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că în ședința CExN de duminică „se va veni cu o propunere” legată de amnistie și grațiere și a apreciat că discuțiile trebuie să fie pe OUG, nu lege.

content-imageSe va discuta. Va fi pe ordinea de zi. Așa am stabilit la ultimul CEx și nu am avut nicio altă părere că nu discutăm. S-a luat act și secretarul general, dl Codrin Ștefănescu, va pune pe ordinea de zi”, a declarat liderul PSD Sectorul 1, primarul Dan Tudorache (foto dreapta), pentru ȘTIRIPESURSE.RO, cu privire la amnistie și grațiere.

Acesta a cerut în ședința de luni a CExN ca partidul să decidă dacă susține sau nu susține amnistia și grațierea.

Întrebat dacă este nevoie și de un vot în ședința CExN de duminică sau este suficientă doar o dezbatere despre subiectul amnistiei și grațierii, Tudorache a răspuns: „Cu vot cu tot, adică să închidem. Ori e albă, ori e neagră, nu merge pe pierdut timpul. Se va veni cu o propunere, din ce știu, și se va vota, e bine, nu e bine, și atunci știm clar, se face sau nu se face”.

Acesta a adăugat că discuțiile sunt pentru OUG, nu lege.

Nu lege, stăm cinci ani pe lege, care oricum nu va fi promulgată de Președinte. Nu, e vorba de ordonanță”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă propunerea cu care se va veni în CExN PSD va fi pentru OUG sau împotriva OUG, acesta a spus:  „Nu știu, sunt juriștii care pot să facă, eu sunt inginer”.

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Parlament, că din punctul său de vedere trebuie dată „categoric” o amnistie și grațiere prin OUG.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, tot marți, că dacă se va discuta despre amnistie şi graţiere „care este necesară”, atunci „se va discuta în CEx, se va vota în CEx şi se va cere Guvernului să se facă ordonanţă de urgenţă”.

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat luni, despre amnistie și grațiere, că este nevoie de un act de „clemență” pentru că s-au comis abuzuri în justiție și au fost oameni nevinovați condamnați pe baza protocoalelor dintre SRI și parchete. Oprișan a avansat, însă, varianta unei legi.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a spus luni că nu se pune problema adoptării de către Guvern, prin ordonanță de urgență, a unei amnistii și grațieri, după ce în urmă cu câteva zile afirmase că este exclus să dea în acest an OUG pe amnistie și grațiere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.