Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi membri ai personalului american au fost răniți într-un atac în Siria

Inquam Photos / Octav Ganea
soldati americani

Doi membri ai personalului american au suferit răni ușoare în urma unui atac cu rachete asupra unei baze din estul Siriei, au anunțat joi oficiali americani, atac despre care un monitor de război a declarat că a fost efectuat de miliții susținute de Iran.

Oficialii americani, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat că unul dintre membrii personalului a fost deja tratat și eliberat, în timp ce al doilea a fost verificat pentru leziuni cerebrale traumatice, informează reuters.com.

Forțele americane au fost desfășurate în Siria în timpul campaniei împotriva Statului Islamic, în parteneriat cu un grup condus de kurzi numit Forțele Democratice Siriene. Milițiile susținute de Iran și-au stabilit un punct de sprijin în Siria în timp ce luptau în sprijinul președintelui Bashar al-Assad în timpul războiului de 11 ani din țară.

O sursă din zonă a declarat că mai multe rachete au fost lansate de o miliție susținută de Iran, iar două au căzut în zona câmpului petrolier al Omar, unde se află forțele americane în provincia Deir al-Zor, în apropiere de granița cu Irakul.

Rachetele au fost lansate dintr-o zonă aflată la vest de râul Eufrat, unde milițiile susținute de Iran sunt prezente, a precizat sursa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că rachete au fost lansate după miezul nopții asupra bazei dintr-o zonă în care milițiile susținute de Iran își exercită influența.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.