Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi membri din gruparea specializată în furturi din seifuri de pe teritoriul UE arestaţi preventiv

jurnaldevrancea.ro
catuse

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis vineri ca două persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională ce acţiona pe teritoriul UE, în special în Franţa şi Germania, având ca mod de operare spargerea seifurilor cu valori monetare din supermarketuri, să primească mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, alte trei urmând a fi cercetate penal în stare de libertate. Cele cinci persoane au fost reţinute joi în urma unor percheziţii în judeţele Galaţi şi Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea a 15 infracţiuni de furt din supermarketuri.

Persoanele vizate, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 18 şi 33 ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 - iunie 2016, folosind dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forţarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniţi din încasări. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 euro.

Cei cinci au fost aduşi joi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis ca cei doi bărbaţi să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar cele trei femei să fie cercetate în libertate. Dintre cele cinci persoane, patru sunt din Galaţi şi una din Focşani. Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furturi şi tentativă la furturi săvârşite în cadrul unui grup infracţional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârşite în cadrul unui grup infracţional, spălare de fonduri săvârşite în cadrul unui grup infracţional, fapte prevăzute şi pedepsite de codul penal francez, conform Agerpres.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unei cereri de comisie rogatorie internaţională formulată de către autorităţile franceze, la activităţi participând reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.