Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal în Cisiordania, în confruntări cu armata israeliană

thegazapost.com
Cisiordania palestinian operaţiune israeliană

Doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar alte persoane au fost rănite, în cursul unor operaţiuni antiteroriste efectuate joi de armata israeliană în Cisiordania, pe fondul amplificării violenţelor, informează site-ul Ynetnews.com.

Armata israeliană a intervenit, joi dimineaţă, pentru demolarea casei autorului atacului comis în martie în orăşelul israelian Bnei Brak, un incident soldat atunci cu moartea a cinci persoane.

În cursul operaţiunii de joi în localitatea palestiniană Ya'bad, situată în apropierea oraşului Jenin, militanţi palestinieni au deschis focul spre trupele israeliene. Un palestinian identificat ulterior ca fiind membru al mişcării fundamentaliste Hamas a murit în schimburile de focuri cu armata israeliană. Alţi şase palestinieni au fost răniţi în violenţe, conform Mediafax.

Un alt militant palestinian a fost împuşcat mortal de militari israelieni în apropierea taberei palestiniene Dheisheh, la sud de Betleem. Militantul era membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP), au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate palestiniene.

Miercuri, armata israeliană a împuşcat mortal o femeie palestiniană, într-un incident produs în apropierea taberei de refugiaţi Al Aroub, la sud de oraşul Betleem. Tot miercuri, 12 militanţi islamişti suspectaţi de terorism au fost arestaţi în cursul unor operaţiuni antiteroriste efectuate de serviciile de securitate israeliene în zonele Nablus, Beit Fajar şi Efraim din Cisiordania.

Tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele luni, în contextul situaţiei sociale, al activităţilor de colonizare şi stagnării procesului de pace. În Israel şi în zone din Cisiordania au avut loc o serie de atacuri antiisraeliene, soldate cu 19 morţi.

Armata israeliană a intensificat operaţiunile antiteroriste în Cisiordania, iar cel puţin 32 de palestinieni au fost împuşcaţi mortal în confruntări, începând de la jumătatea lunii martie. Alte sute de persoane au fost rănite în violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.