Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi pacienți cu coronavirus sunt la terapie intensivă

AHC Solution
ventilator ATI

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, dr Carmen Dorobăţ, a anunţat, miercuri, că doi dintre pacienţii internaţi după ce testele au fost pozitive la infectarea cu coronavirus se află în terapie intensivă, pentru supraveghere, aceştia suferind şi de alte afecţiuni, potrivit Agerpres.

"Sunt doi pacienţi care se află în terapie intensivă, pentru supraveghere. Este vorba despre pacientul de 71 de ani, din Suceava, primul venit, care a fost luat la terapie intensivă pentru a fi supravegheat din cauza acelei boli de fond (o afecţiune din cauza căreia a fost plecat în Italia la tratament - n.r), şi un alt pacient de 37 de ani care a venit în cursul nopţii (de marţi spre miercuri - n.r.) de la Suceava, cu insuficienţă respiratorie. Este în terapie intensivă, primeşte oxigen pe mască. Starea nu e gravă. Vom vedea cum vor evolua lucrurile", a declarat presei Carmen Dorobăţ.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a dispus alocarea a încă unei secţii din spital pentru internarea persoanelor confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

"Am mai deschis o secţie, unde au fost aduşi o parte dintre cei confirmaţi în cursul dimineţii, şi mai pregătim încă o secţie. Din această cauză a trebuit să regândim circuitele", a spus dr Carmen Dorobăţ.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, la nivelul judeţului sunt 19 persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase, şi 854 sunt izolate în domiciliu. Alte 12 persoane din alte judeţe se află internate la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au fost confirmate pozitiv de analizele de laborator.

În prezent, cei de la DSP desfăşoară anchete epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contacţii acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.