Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi politicieni elveţieni, condamnaţi definitiv pentru rasism

ciocanel judecator

Doi responsabili ai principalei formaţiuni politice din parlamentul elveţian, Partidul Poporului Elveţian (SVP - dreapta naţionalistă), au încălcat legislaţia împotriva rasismului prin desfăşurarea unei campanii în care au susţinut că persoanele venite din Kosovo sunt infractori violenţi, a decis joi Curtea Supremă a Elveţiei, transmite agenţia Reuters.

Cazul a ajuns în instanţă după ce, cadrul unei campanii de susţinere a limitării imigraţiei, partidul SVP a creat un afiş cu un mesaj al cărui titlu a fost: 'Kosovarii îi spintecă pe elveţieni'. Formaţiunea naţionalistă a conceput respectivul afiş după un atac cu armă armă comis în anul 2011 de un kosovar împotriva unui elveţian.

În verdictul emis joi, Curtea Supremă Federală din Lausanne a decis că fostul secretar general al SVP, Martin Baltisser, şi adjuncta sa, Silvia Baer, se fac vinovaţi de discriminare rasială, instanţa considerând că acel afiş este violent, încalcă demnitatea umană şi creează un climat ostil faţă de imigranţii kosovari prin inducerea percepţiei că aceştia ar fi mai violenţi decât alţii.

Curtea Supremă a menţinut astfel verdictul dat de o instanţă inferioară, care i-a condamnat pe cei doi politicieni la plata unei amenzi însumate de peste 23.000 de franci elveţieni, conform Agerpres. Conform datelor oficiale, circa 111.000 de kosovari trăiesc în Elveţia, mulţi dintre ei stabilindu-se în această ţară în anii '90, în timpul conflictelor armate din fosta Iugoslavie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.